2021. december 20., hétfő

The Crafty Brewing Company Irish Lager



Egy hónap híján két esztendővel ezelőtt teszteltem, véleményeztem legutóbb ír sört, így elérkezett az idő, hogy ismét górcső alá vegyek egyet. A The Crafty Brewing Company Irish Stoutja, Irish Pale Ale-je és Irish Red Ale-je után következzen a bajuszos márka egy újabb habos nedűje, az Irish Lager. Ha az előbbi három sert veszem alapul, akkor nincs különösebb okom az aggodalomra, és azt hiszem, csalódni sem fogok az elmúlt három évben kilenc nemzetközi díjat is bezsebelő habos nedűben.



Az The Crafty Brewing Company Irish Lager kétféle árpamaláta és háromféle komló hozzáadásával készült, illata pedig elsőre jellegzetesen lágeres. Azonban miután kiöntöttem pohárba, malátás, kissé virágos, komlós aroma is megcsiklandozta az orromat. A borostyánsárga nedű közepes habkoronája fehér, apró szemű, krémes, ám gyorsan elapad. Zamata is malátás, telt, ami komoly komlóssággal egészül ki, de nincs túltolva, és végig a kellemes határán belül marad.



Megfelelően szénsavas, könnyed, és a fűszereses komlósság az utóízére is átragad, amitől finom kesernyésséget érez a szájában az ember. Gazdag ízvilága igazi sörös élményt nyújt, még annak ellenére is, hogy nem a legjobb, legfinomabb kézműves lager, amit valaha ittam. Nekem még így is nagyon bejött, ezért csak ajánlani tudom. Egészségünkre!



Gyártja: Rye River Brewing Company
Származási hely: Írország
Itt vásároltam: Lidl (Kézdivásárhely)
Ára: 6,99 lej
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 5%
Eredeti extrakttartalom: 11.9ºP
IBU (keserűségi index): 33
Színe: borostyánsárga
Összetevők: ivóvíz, árpamaláta (Carapils, Pilsner), komló (Herkules, Hersbrucker, Tettnanger), élesztő
Típus: ír lager (irish lager)
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: lageres pohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 4–6ºC
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: ryeriverbrewingco.com



A Rye River Brewingnál az idén újragondolták a serital küllemét (akárcsak a The Crafty Brewing Coompany márkanév alatt palackozott többi sörét is), s a Lidl révén a felfrissült, tetszetősebb köntösbe öltöztetett ír folyékony kenyér hozzánk is megérkezett. Íme az új, egy kis névváltoztatáson is átesett Irish Craft Lager:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése