2023. december 20., szerda

Pécsi Világos



A Pécsi Prémium Lager és Pécsi Sör Prémium Lager Gluténmentes után következzen az 1848-ban alapított magyarországi sörgyár harmadik terméke, ha már úton-útfélen a Pécsi Sörfőzde seritalaival találkozunk. Előlegben csak annyit, hogy amíg az előbbi két habos nedű ízlett és még egészen elfogadható értékelést kapott tőlem, addig a Pécsi Világos sajnos megbukott, és a Sörcsapos rangsorban olyan, 4-esre osztályzott folyékony kenyerek között kapott helyet, mint a Mount Eagle, a Perlenbacher Gold, az Argus Premium, a Székely Sör, a Csíki MézesSör és a Kingfisher. De ne szaladjunk ennyire előre, és vegyük sorjába a dolgokat!



Én valamikor 2021 márciusában akadtam rá a Pécsi Világosra, amelyet még hetekig-hónapokig lehetett vásárolni a háromszéki üzletekben, de aztán amilyen hirtelen feltűnt, olyan gyorsan ki is kopott a boltok polcairól. A roppant letisztult, elegáns küllemű dobozos sör aranysárga tartalmát egy sima falú korsóba öntöttem ki, apró szemű, mindössze egyujjnyi vastag fehér habkoronája gyorsan elillant. Aromája kissé savanykás és végtelenül semleges volt, az íze pedig meglepően édeskés, malátás és akárcsak az illatában, a zamatában is feltűnt a savanykás jelleg.



A számban megtalálható összes ízreceptorra szükségem volt, hogy felfedezzem a komlósságot benne, lágy szénsavassága és vizezettsége miatt a Pécsi Világos hihetetlenül hígnak tűnt. Utóíze savanykás, s úgy, ahogy van, az egész sör egyszerűen felejtős. Egyáltalán nem tetszett, s miképp korábban is említettem, mindössze 4-est adtam rá, és különösebben nem is ajánlom. Egészségünkre!



Gyártotta: Pécsi Sörfőzde
Származási hely: Magyarország
Itt vásároltam: Amigo (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 3,99 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,5%
Eredeti extrakttartalom: 10,4°P
IBU (keserűségi index): 18
Színe: aranysárga (10 EBC)
Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló
Típus: világos sör (pale lager)
A sör pontszáma: 4/10
Ebből fogyasszuk: korsó, lageres vagy shakeres pohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: –
Megérte megkóstolni: majdnem
Újra vennék/innék: nem
Weboldal: pecsisor.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése